O 06 109 314 77 O info@silkfashion.nl O

 O plan een online afspraak O

O Silk Fashion is part of Sevany Fashion Industry B.V. O

©2023

 Contact |Privacy Beleid |Vacature

SevanyFashionIndustry

Silk Fashion - Design Studio heeft een volledig service systeem om uw kledingstuk of kledingcollectie idee uit te werken tot en met productie. Wij helpen in alle fase of alleen daar waar jij hulp nodig hebt. Ons 4 stappenplan vereenvoudigd de weg naar een eigen kledinglijn of kledingcollectie voor modemerken, webshops en fashion retail.

Kledingbemonstering

Het bemonsteren van kleding gebeurt in de ontwikkelfase van het kledingstuk en in de fase voor productie. In het 4 stappenplan van Silk Fashion is dit stap 3. De twee fase na het ontwerp (stap 1) en het maken van het patroon (stap 2).


Het kleding monster, sample

Silk Fashion werkt voor de eerste samples van artikelen met een digitaal sample. Dit heeft heel veel voordelen. Omdat Silk Fashion de benodigde kledingpatronen voor kleding digitaal maakt is het met de nieuwste software mogelijk om hieruit digitale samples te maken en deze door te passen op digitale modellen. Dit heeft heel veel voordelen. Zo wordt er direct gezien of ontwerpen en designs de juiste vormen hebben. Ook worden de kleuren, prints, merklabels, stiksels en natuurlijk de stoffen volledig meegenomen in de digitale sample. Kijk voor meer informatie op onze digitaal ontwikkelen pagina voor meer voordelen en mogelijkheden.      


Een kledingmonster, fashion sample of proefartikel kan toch gewenst zijn, ondanks dat dit niet echt meer nodig is. Een fysiek sample kan nodig zijn om een collectie te presenteren. Ook verkoop op voor-order is hierdoor mogelijk waardoor er na productie een gegarandeerde afzet is. Vooraf aan een productie komt er altijd nog een productiesample (PPS), dit sample is alleen ter controle of het artikel gemaakt is volgens de specificaties, een kwaliteits sample dus.  


In ons eigen atelier kunnen wij;


- Kleding bemonsteren

- Kleine luxe kleding series produceren
- Half fabricaten produceren
- Verlenen van after-service
- Contraonderzoek uitvoeren inzake garantie / verzekering


Advies voor kledingbemonstering
Silk Fashion werkt laagdrempelig, de professional maar ook de onervaren starter met een eigen idee, kan bij ons terecht. Zo kunnen wij adviseren in het gebruik van stoffen en fournituren. In onze studio hebben wij vele stoffen- en fourniturenmonsters, van grote en kleinere leveranciers. Door onze grote kennis van stoffen is het adviseren welke stof het beste past in uw design of idee, voor ons geen probleem. Als wij een monster produceren vanuit uw handgetekend- of digitaal kledingpatroon zullen wij deze altijd eerst beoordelen op fouten en of er verder geen problemen inzitten of te verwachten zijn. Silk Fashion heeft geen stoffen of kleding op voorraad en maakt alleen kleding in opdracht.


De dossiervorming tijdens kledingbemonstering

Sampling is belangrijk voor de dossiervorming. Specificaties en details kunnen een voorbeeld zijn voordat er een productie wordt opgestart. Een fysiek sample is dus niet meer nodig, dit kan ook een digitaal sample zijn, omdat hier alle specificaties in zijn verwerkt. Silk Fashion voorziet in de dossiervorming die kan dienen als begeleidende productiedocumenten, ook wel de techpacks genoemt. Daarnaast is het mogelijk om uw fysieke sample te produceren met het Silk Fashion Sustainable Passport. In dit Passport leggen we alle materialen uit het artikel vast en benoemen al deze onderdelen in samenstelling, producenten, certificering en restwaarde. Vanaf 2024 is dit door Europese wetgeving verplicht om te hebben als kledingmerk voor al je kledingstukken.


De volgende stappen

Wanneer er is monsters of samples zijn, fysiek of digitaal, kan het natuurlijk zijn dat de patronen alsnog worden aangepast aan de nieuwe inzichten die het sample duidelijk maakt. Als er definitieve patronen zijn en alle dossiers zijn gevormd de kledingproductie worden opgestart. De kledingproductie is stap 4 in het 4 stappenplan van Silk Fashion.


Silk Fashion heeft een groot netwerk met partners in kledingproductie binnen de Europese Unie, voor CMT productie. Kijk hiervoor in stap 4 naar de mogelijkheden. Wordt er liever gewerkt met een eigen producent dan is dat voor Silk Fashion geen probleem en worden alle benodigde documenten aangeleverd om de productie onder je eigen controle uit te voeren.  


Prijzen voor kledingbemonstering
Silk Fashion hanteert een standaard uurtarief voor het maken van samples. Kijk voor onze actuele prijzen op onze prijzenspecificatie pagina.


Contact

Vragen over uw kledingbemonstering of gelijk een kennismakingsafspraak plannen, neem contact met ons op. Of bel direct op telefoonnummer 0610931477


Sustainable
Home Digitaal ontwikkelen kledingontwerp patroontekenen kledingbemonstering kledingproductie Advies & Consulting Outsourcing &  Management Contact Sustainable

NL

EN

KLEDING
PRODUCTIE

kledingproductie

KLEDING
ONTWERP

STAP 1

PATROON
TEKENEN

STAP 2

KLEDING
BEMONSTERING

STAP 3 STAP 4 kledingbemonstering patroontekenen kledingontwerp

Geen kledingstuk of fashionitem is ons onbekend
Dames, Heren, Kinder, T-shirt, Blouse, Overhemd, Pullover, Sweater, Jas, Colbert, Kostuum,
Pantalon, Chino, Short, Jeans, Joggingbroek, Sportbroeken, Zwemkleding, Wetsuits

 O KLEDING ONTWIKKELEN O KLEDINGPRODUCTIE O CONSULTING O